Skotsk whisky systembolaget

Whiskyregioner i Skottland – Systembolaget

Whiskyregioner i Skottland | Systembolaget

I de skotska whiskyregionerna Highlands, Speyside, Lowlands, Islay, Isles och Campbeltown görs whisky med olika karaktärer. Här beskrivs de noggrannare.

Speyside – Skottlands whiskyhjärta – Systembolaget

Speyside – Skottlands whiskyhjärta | Systembolaget

Speyside, en del av skotska Highlands, är känd för maltig, oftast lätt whisky med liten eller ingen rökighet. Bourbon- och sherryfat ger karaktär och …

Speyside, en del av skotska Highlands, är känd för maltig, oftast lätt whisky med liten eller ingen rökighet. Bourbon- och sherryfat ger karaktär och smakprofil.

Olika typer av whiskysorter – Systembolaget

Olika typer av whiskysorter | Systembolaget

Smaken varierar beroende på ursprung, hur den tillverkas och blandas. Skotsk whisky brukar delas upp i tre kategorier: malt-, grain- och blended whisky.

Whiskyvärlden är stor och varierad. Lär dig mer om vad som kännetecknar maltwhisky, blended whisky och grainwhisky samt om rökighet.

Blended whisky – blandning av malt och grain – Systembolaget

Blended whisky – blandning av malt och grain | Systembolaget

Blended Scotch Whisky står för över 90 procent av all buteljerad whisky i Skottland och är som namnet antyder blandad. Man använder olika grain- och …

Blended whisky är den populäraste whiskytypen i världen. Den blandas av olika sorts maltwhiskysorter och grain whisky och kan smaka på många olika sätt.

The Famous Grouse | Systembolaget

Skotsk blended whisky framställs genom blandning av maltwhisky, vilken oftast är relativt smakrik, och den mer neutrala grainwhiskyn.

Maltig smak med inslag av fat, örter, honung och vanilj. Ton av rök.

Oban Single Malt 14 Years | Systembolaget

Tillverkad i Storbritannien, Skottland, Highlands, Western Highlands … Åldersangivelsen på skotsk whisky syftar på den yngsta whiskyn i blandningen.

Elegant, balanserad, rökig smak med fatkaraktär, inslag av ljunghonung, aprikos, jod, örter, knäck och pomerans.

Svensk whisky – från Skeppets till single malt – Systembolaget

Svensk whisky | Systembolaget

Svensk whisky inspireras av den rökiga stilen från Skottland. Läs mer om Sveriges whiskyhistoria, hur whiskyn smakar och vad som utmärker Sverige som …

Svensk whisky inspireras av den rökiga stilen från Skottland. Läs mer om Sveriges whiskyhistoria, hur whiskyn smakar och vad som utmärker Sverige som whiskyland.

Skotsk whisky – 6 goda fynd enligt experten – Expressen

20 mars 2019 — Inget barskåp är komplett utan en bra skotsk whisky. Här tipsar vår expert Andreas Grube om 6 goda och prisvärda fynd på Systembolaget.

Whisky – sorterna på Systembolaget som är bäst i test just nu

Scott’s Selection Burnside 18 Years. Whisky från distriktet Skottland i Storbritannien av Speyside Distillery. Betyg recensenter. Betyg besökare. 1,299 …

Keywords: skotsk whisky systembolaget